Home       Contact       Winkelmandje (0)       Mijn Account

5 ideeën met een eiken wandplank

 

Een eiken wandplank! Wat kun je daar allemaal mee? Het is een prachtig stukje eikenhout wat past in elk interieur. Toch word er vaak gekozen voor een gewone plank van mdf, of geplastificeerd  hout. Of men denkt niet aan een wandplank maar aan een complete kast. Terwijl in de kast enkel wat boeken en kopjes staan.

Een eiken wandplank daar kun je toch spullen op kwijt maar neemt minder ruimte in beslag dan een kast. Hieronder enkele voorbeelden wat je met een wandplank kunt doen en waar je ziet hoeveel sfeer het geeft.

 

Keuken

In een keuken past een wandplank van eikenhout altijdEen mooie opvulling tegen een kale muur met wat plantjes erop. Of blikken met koffie en thee erin. Of net boven het aanrechtblad voor kookspullen of kruidenpotjes. Eventueel in plaats van een complete kast enkele wandplanken om spullen op te zetten.

Badkamer

In een badkamer kun je veel sfeer creeeren door gekleurde flesjes gecombineerd met bijpassende handdoeken op de wandplanken te leggen. Eventueel wat haakjes onderaan de wandplank waar je ook handdoeken of je badjas aan kunt hangen.

 

Slaapkamer

In een slaapkamer kun je een eiken wandplank heel creatief gebruiken waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Gewoon als legplank voor decoratie. Maar ook als planken in een inloopkast om je schoenen en kleding op te leggen als je ruimte hebt voor een inloopkast. En wat dacht je van een wandplank als nachtkastje. Net even anders en vooral heel mooi in een wat moderner interieur.

Woonkamer

In een woonkamer is de wandplank vooral te gebruiken om decoratie  en foto,s op te plaatsen. Of boeken. Maar wat dacht je van een langere diepere wandplank van zeg 180x50 diep en 5 cm dik als tv-meubel. Heel mooi. 

Kantoor

Op kantoor geeft de wandplank sfeer. Of voor boeken en klappers op te zetten. Vooral als de ruimte niet al te groot is zijn eiken wandplanken ideaal om toch spullen op te zetten,  maar onder de planken blijft ruimte voor bijvoorbeeld  een tafel of bureau. Die ruimte heb je met een kast niet. Bang dat het dan te rommelig word? Als je alles mooi recht set of op kleur sorteert. Eventueel een mooie plant ertussen dan hoeft het er niet rommelig uit te zien. Maar ook kun je er apparaten op zetten zoals de computer of printer.

 

Het ophangen van een eiken wandplank

 

1. Met leren riemen of leren dragers. Een gewone broekriem is mogelijk.

2. Metalen dragers in de kleur zwart of wit.

3. Zwevend op een hanglat of echt onzichtbaar met schroeven in de muur. In de plank boor je gaten. De plank schuif je dan over de schroeven heen. En wat nieuw is. Ophangen met de gekko plakband. Geen schroeven en boren nodig. Niet mogelijk met planken langer dan 50 cm. Tot 2 of 3 kilo mogelijk.

Zo zie je dat je een hoop mogelijkheden hebt met een eiken wandplank.

 

 

 


Steigerhout-Teakhout-Meubels door ProShops